Horisonten bibliotek og kultursenter

Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • blå his 641.3
Eier
  • Overhalla folkebibliotek
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2005
Noter
  • Faktabok. Undertit.: mat i millioner år. I denne boka får man høre om matens kulturhistorie. Fra menneskene gikk over fra å sanke mat til å dyrke den, og frem til vår tids overflod - og sult. Det er lagt vekt på de matvarene som har vært spesielt viktige i menneskets utvikling og i formingen av kulturer og samfunn verden over. Forfatteren har krydret fremstillingen med små historier - noen sanne, andre først og fremst artige. Blant de viktigste næringsmidlene er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, havets grøde, kjøtt, melkeprodukter og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tar Newth for seg disse matvarenes historie og plass i dagligliv og handel, religion og overtro, og gjør rede for hvordan tilgangen på dem har endret livsvilkårene for mennesker gjennom tidene. Dermed blir reisen gjennom matens historie også en kulturhistorisk reise som byr på tallrike glimt inn i ulike samfunn og tidsepoker. Faktabok for mellom-/ungdomstrinnet. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005. Kronologi: s. 92-93
ISBN
  • 82-530-2726-5
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     nam         1
*00127845
*008                      j     0    00nob 2
*019  $au,mu$bl
*020  $a82-530-2726-5$bib.$cNkr 268.00
*08231$a641.3$zh$25
*096  $ablå his 641.3
*100 0$aNewth, Philip$d1939-$jeng.-n.
*24510$aFra margbein til spretne tomater$bmat i millioner av år$cPhilip Newth
*260  $aOslo$bOmnipax$c2005
*300  $a96 s.$bill.
*505  $aKronologi: s. 92-93
*520  $aFaktabok. Undertit.: mat i millioner år. I denne boka får man høre om matens kulturhistorie. Fra menneskene gikk over fra å sanke mat til å dyrke den, og frem til vår tids overflod - og sult. Det er lagt vekt på de matvarene som har vært spesielt viktige i menneskets utvikling og i formingen av kulturer og samfunn verden over. Forfatteren har krydret fremstillingen med små historier - noen sanne, andre først og fremst artige. Blant de viktigste næringsmidlene er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, havets grøde, kjøtt, melkeprodukter og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tar Newth for seg disse matvarenes historie og plass i dagligliv og handel, religion og overtro, og gjør rede for hvordan tilgangen på dem har endret livsvilkårene for mennesker gjennom tidene. Dermed blir reisen gjennom matens historie også en kulturhistorisk reise som byr på tallrike glimt inn i ulike samfunn og tidsepoker. Faktabok for mellom-/ungdomstrinnet. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005.
*650 1$aMatvarer og matlaging$1641.3$2BS$9nor
*850  $aOverhalla folkebibliotek
*950 0$aMatlaging og matvarer$zMatvarer og matlaging$9nor
*950 0$aMat$zMatvarer og matlaging$9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
1ex oTilgjengelig Horisonten bibliotek & kultursenterblå his 641.3